Hvordan beregnes tilbagebetalingsprocenten egentlig? Og hvordan kan jeg hurtigt regne det ud.

Beregn tilbagebetalingen på dine spil

Beregn hurtigt tilbagebetalingsprocenten på en række odds. Benyt værktøjet her til at indtaste dine odds og få lynhurtigt svaret på tilbagebetalingsprocenten.

BEREGN TILBAGEBETALINGSPROCENT
Beregn den teoretiske tilbagebetalingsprocent for mellem 2 og 10 udfald.
Antal udfald

Bemærk, at tilbagebetalingsprocenten kun er retvisende såfremt de indtastede odds dækker alle mulige udfald.

Sådan beregnes den teoretiske tilbagebetalingsprocent

Når en bookmaker tilbyder odds på udfald af en kamp, så indeholder disse odds en teoretisk margin til bookmakeren. Denne margin kan gå fra næsten intet til at være højere end, hvad der tilbyder hos Danske Spil i lotteriafdelingen.

Fra spillerens vinkel refereres der ofte til tilbagebetalingsprocenten eller den teoretiske tilbagebetalingsprocent. Det vil sige den procentdel af indsatsen, som man med et sypigetips ville forvente at vinde tilbage over tid. Den teoretiske tilbagebetalingsprocent kan beregnes, når man kender odds på alle udfald. Med odds, som vi kender det i Danmark, skal vi først omregne til den indlejrede sandsynlighed, hvilket gøres ved at dividere [ 1 / odds ]. Således vil den indlejrede sandsynlighed til odds 2,00 være 0,5 = 50%. Læg alle disse sandsynligheder sammen og tag 1 og dividere med resultatet. Så har du den teoretiske tilbagebetalingsprocent.

  1. Opløft hvert odds i -1. [ 1 / odds ]
  2. Læg sandsynlighederne sammen
  3. Opløft den summerede sandsynlighed i minus første.

Samlet kan det skrives således

1 / ( 1/odds1 + 1/odds2 … 1/ oddsn ) = teoretisk tilbagebetalingsprocent.